Friday, 19 October 2012

Bahasa Budak Pelat

Salam dari Jugra,

Fuiyooo...pertama kali hapdate dr nfon. Perasan cool la plak. Hehe. Lantaklah kan? Untuk pengetahuan sumer, kembar still pelat. Tapi macam sweet la pulak bila dengar segala bahasa pelat ni.

Dialog rutin tak jemu-jemu nak tanya time nak g TASKA:

Amin : Ibu keje?
Ibu : Ibu keja.Ayah keja.Kakak skolah.Adik kna gi manaaaaa?
Amin : Gi umah oyang.
Ibu : Jom siap-siap. Nak ikut ibu ke nak ikut ayah?
Amin : Nak ikut ayah naik toto.
Iman : Nak ikut ibu. Tak toleh ikut ayah.
Ibu : Amin ikut ayah. Iman ikut ibu.
Amin : Ibuuuu...nak kuyat.
Ibu : Iman nak kuyat jugak tak?
Iman : Iman nak kuyat. Cikit ja ya. (Gaya macam order kat kedai mamak)
Ibu : OK

.
 
Dua Budak Pelat Tapi Encem Mehhhh...KuiKui

Kandungan Kamus Bahasa Pelat:
(limited edition)

oyang = orang
toto = motor
tak toleh = tak boleh
kuyat = susu coklat
cikit = sikit

Thesaurus :
(limited edition jugak)
umah oyang = TASKA

Moral citer :
Sumer mende akan nampak indah jika kita sentiasa berfikir positif.

Tulis entri dari nfon memang perasan cool. P.E.R.A.S.A.N jer ya. Ulang lagi sekali P.E.R.A.S.A.N ja cool. Hakikatnya...(bersambungperasanmacamorangnaktunggulahsangat)

Eh!TuAjeLahKali.Bye!

No comments:

Post a comment