Saturday, 10 November 2012

Photoshake Yang Chill

Salam dari Jugra,

Hari ni 1st time blogging dari nfon guna apps yang betul.Sebelum ni jahilnya blogging guna blogspot mcm blogging guna laptop. Kadang-kadang title pensyarah Sains Komputer tidak menunjukkan yang kau tahu sumer selok belok dunia IT...Belajar, belajar n belajar...excited dapat belajar mende baru macam kembar dapat lollipop!

Nak citer tentang satu apps yg awesome sangat.Photoshake. Apps ni lebih kurang macam Instacollage.Piccollage.Tapi yg wat seronok guna Photoshake ni ialah sebab masa nak susun gambar tu ko kena shake phone macam shake bubble tea gitu. Shake lah sampai puas hati dengan cara dia susun gambar. Hehe. Memang suka excited tuk mende-mende yang kecik je pun...;)

 Start dari kiri nun hujung clockwise
1. Pilih nak Single, Multi, Wide, Instant, Grid atau Square Photo. Setakat ni baru guna Multi Photo. Yang lain belum pernah cuba lagi.
2. Pastu pilih lah gambar samada nak terus capture dari kamera ke atau dari gallery ke...
3. Part yang paling syiok, shake, shake, shakela ka bebeh...
4. Save atau publish terus ke mana-mana cloud computing pilihan anda
Siap!

 Antara contoh kolaj foto yang dikombinasikan hasil dari aplikasi Camera360 dan Photoshake.

Technology is fun sometime...kan?

Eh!TuAjeLahKali.Bye!

1 comment:

  1. DreamHost is the best web-hosting company with plans for any hosting requirments.

    ReplyDelete