Saturday, 11 January 2020

Familia Embrace the Taste : Mykori

Hobi Amni (antaranya) ialah belek folder Gallery dalam smartphone aku. Terutamanya bila aku kini kembali bertugas di Kolej Matrikulasi Selangor. Amni seronok nak tengok gambar makanan apa yang aku ambil. Cantik-cantik makanan yang aku berjaya rakamkan (agaknya haha).

Suatu hari dia jumpa ini...

... dan ini.

Lepas tu, dia request nak ke Mykori. Ibu setuju, sebab ibu enjoy food.

Satu keluarga pun enjoy food, terpaling akulah. Membujur lalu, melintang sapu. Itu sebab pada Januari 2020, penimbang berat digitalku mendiagnosis diri ini sebagai obes. Haha.

Oh, sambung. Bila ada peluang sekeluarga melepak di Banting cuti sekolah akhir tahun 2019 (tetapi ibu bekerja), kita ambil peluang ke sini... Mykori, Desert Cafe.

Di Banting ada Mykori ya. Bukan kaleng-kaleng.

 Pergi Mykori mesti order Kakigori. Apa itu Kakigori?

 Tu,  yang paling tinggi tu Kakigori. Aku order Kakigori Rock Melon. Kembar kata tak makan rock melon. Suka-suka kata tak makan, belum cuba pun lagi. Heh.


Aiskrim itu tidak seperti yang aku bayangkan. Ingatkan satu scoop tu sikit, sekali... hamek kau

Rasa memang sedap yums. Semua sedap. Kakigori rock melon yang kembar kununnya kata tak makan tu, akhirnya habis juga dimakan. Sedap ja. Harga? Aku rasa berpatutan, setara harga restoran seumpamanya. Setahun dua tiga kali sebagai reward diri sendiri kerana berjaya mencapai target pun okay.

Tapi percayalah, desert is desert. Mesti makan main course sebelum makan desert. Jadi sila makan lunch yang proper sebelum ke sini. Nescaya kebuluran kalau makan ini sahaja.

 Comel ke tu?

Yang ini betul-betul comel. Unicorn is what I meant 😜


Prop ini disediakan, untuk ambil gambar la kot, kan? Amni dan Iman ja beriya bergambar (selain ayah). Amin? Kekenyangan melampau katanya...

Kekenyangan Alhamdulillah...

Sampai sekarang, aku tak tahu macam mana nak ambil gambar cantik di kawasan ni. Pencahayaan kelam dan ruang macam... cantik tapi tak muat kamera? Haha. Alasan, yang sebenarnya belum cukup ilmu sebenarnya. Kalau datang sendiri ke Mykori, Banting; restoran ni sangat cantik dan cozy.

Aku suka. Kami suka 😍

Mykori Banting, Selangor.
12/11/2019

No comments:

Post a comment