Sunday, 30 December 2012

Aktiviti Cuti Sekolah

Salam dari Jugra,

Cuti sekolah dah nak berakhir. Amni akan masuk Darjah3 dan Amin+Iman akan start tadika di PASTI. Hohohooiiii...dah besar dah u alls. Terasa cepat ja masa berlalu.

Sepanjang cuti sekolah ni, yang banyak aktiviti ialah ai. Bersambung-sambung dari akhir bulan November melarat sampai Disember. Kesian kat Amni, besday dia 20 November memang tak disambut la jawabnya. Just keluar makan-makan itupun selepas satu minggu. Sampai Amni sendiri bagitau, napalah besday dia ta di celebrate. Itu pun gagahkan juga wat potong-potong kek masa kenduri Mak Andak dorang 8 Disember. Nampaknya birthday kembar ta disambutlah ya tahun 2013. Bagi adil dan saksama. Yes jimat belanja. Hehe.

 Masa pilih kek Amni request sugar doll. Ok lah Amni sugar doll. Tiba-tiba kembar pun nak. Tu sebab ada sampai 3 sugar doll. Yang kuning ni patutnya Pikachu tapi teka apakah gerangan nya kejadian yang terjadi pada Pikachu itu?

Amni dan sekalian sepupu. Happy Birthday sayang.
Ibu loves Amni so much.

Amni dan Pak Andak

 Secara tak sengaja ke Giant Telok Panglima Garang dan tetiba ada plak GameZone gitu. Masuklah bagi hati ini 3 budak hepi. Dah lah cuti  sekolah ni tak gi mana-mana tempat pelancongan pun. Sorilah sayang-sayang sekalian. Cuti Ibu dah habis. Lagi satu ai memang malas nak pergi tempat pelancongan time cuti sekolah sebab ai ta suka tempat sesak. Nasiblah anak-anak dapat Ibu fesyen ta nak sesak.

Dorang nak layan kusi urut pun ai layankan. Walaupun bahagian kepala dan kaki seperti ta payah gerak pun ta pa kot.

Alah apa ke terbalik pulak ni. Malas aka sebenarnya ta tau nak pusingkan. Ini aktiviti cuti sekolah yang paling tipikal untuk budak-budak ni. Ai bukan nak highlight aktiviti tu pun sebenarnya. Ai nak highlight kan lukisan tu jer. Kreatif dan comel ja lukisan Amni ni kan?

Haih ta faham betul. Yang patut melintang jadi menegak. Yang menegak jadi melintang. Gasaklah. Oh, mural ni bukan Amni yang lukis. Tapi ai yang lukis. Haha. Ta pasal-pasal nak menyelit dalam entri ni kan?

Psssstttt saja nak highlight Amni pandai melukis sebab ikut genetik ai kot. Hehe dan lariiiiiiiiii.

Eh!TuAjeLahKali.Bye!

No comments:

Post a comment