Thursday, 3 January 2013

Tahun Baru 2013 dan Tugu Negara

Salam dari Jugra,

Wah dah masuk 2013 akhirnya. Selamat Tahun Baru 2013 semua. Moga di tahun baru ni akan memberikan suatu kelainan yang menjurus kepada kebaikan hendaknya. Jadi, untuk permulaan 2013 kami sekeluarga telah menerjahkan diri ke Tugu Negara. Pertama kali pergi untuk semua kecuali ayah. Macam tak percaya ja yang ai ta pernah pergi Tugu Negara selama ni. War Remnant Museum di Vietnam pun ai da sampai. Tugu Negara, Malaysia ai baru sampai. Memang kufur nikmat.

Apa-apa pun mo bagitau yang berjalan-jalan di hujung minggu di sekitar KL atau Selangor atau mana-mana yang berdekatan akan menjadi agenda kami sekeluarga menjelang 2013 dan selamanya. Yes!!! ai memang suka bila agenda jalan-jalan telah pun dipandang serius oleh pihak bertanggungjawab. Lagi pun Amni, Amin dan Iman dah besar. Dah senang banyak nak gi merata tempat. Jadi tiada alasan.

Sebenarnya kami ke majlis perkahwinan member ayah di Cheras kot. Tapi yang pasti area KL lah. Dan kebetulan memang dekat dengan Tugu Negara. Thats why we all gagahkan jua nak pergi. Sampai dalam jam 3 petang camtu. Fuiyoooo panas dia leh tahan jugaklah walaupun macam mendung. Dahlah Tugu Negara ni rupanya berada di tempat yang open. Memang bertambahlah melanin dalam kulit ai.

 Inilah member ayah yang kami gi kenduri kawen tu. Terima kasih sebab sponsor kami lunch. Hehe.

 Di atas tu ada banyak lencana. Amni yang perasan. 




Cantik dan hebat jugak Tugu Negara dan kawasan sekitarnya. Tak kurang macam tugu peringatan di Vietnam dan Jakarta juga. Memang best tengok. Amni pun leh belajar something.  Belajar yang di Malaysia juga ada Tugu Peringatan. Hehe.

 Betapa hebatnya dorang ber posing. Haha.

Kami dah sampai Tugu Negara, Malaysia. Yeahhhh.

Iman menunjukkan tanda-tanda penat da nak berjalan. So, dia baring plak. Gasaklah Iman.

Pastu kami gi ASEAN Sculpture Garden. Encik Ayah dah merungut bila kena berjalan ke bawah. Katanya takde apa-apa. Maaf, ai dah belajar sesuatu bila ke Vietnam, semua tempat mesti ada apa-apa walaupun sepertinya tiada apa-apa. Memang ada sesuatu. Ada arca-arca yang di buat oleh artis dari setiap negara Asean. Ai suka tengok yang dari Singapura. Dan anak-anak pun enjoy bila ibunya excited lebih. Haha. Ai memang suka excited tuk mende-mende yang kecil. Ya, boleh kata ai over atau ntah hapa-hapa. Tapi kalau nak tunggu mende besar baru nak excited? Ehmmmm Ruginya hidup!

Atas sekali tu arca yang dibuat oleh artis Filifina ke Thailand.
Yang bawah tu confirm Singapura.

Da habis pusing taman, kami singgah beli air botol dan ai beli fridge magnetic yang ada tulis National Monument tuk menunjukkan we all sekeluarga dah sampai sini. Dah macam konsep jalan-jalan cari makan TV3 da. Setel dalam satu jam jerk. Balik dan singgah jap Giant beli swimming attire tuk ai dan Amni.

Yeah, tahun 2013 akan lebih bermakna dengan belajar swimming. Yes!

Eh!TuAjeLahKali.Bye!

No comments:

Post a comment