Wednesday, 22 February 2017

Din Ikan Bakar Kepala Batas Pulau Pinang

Salam dari Senaling,

Throwback 29 Disember 2016

Selepas berjalan ke
Agacia Town Kampar
Kellies Castle Batu Gajah
Masjid Ubudiah Kuala Kangsar
Antara Tempat Makan Best Kuala Kangsar
Istana Kenangan Kuala Kangsar
Galeri Sultan Azlan Shah Kuala Kangsar
sehari suntuk, kami tumpang kasih tidur rumah anak saudara Incik Suami di Parit Buntar.

 Tenkiu daun keladi keladi keladi Ema, Zul dan Raudhah. Keladi tu memang aku taip tiga kali bukan typo.

Destinasi seterusnya ialah Pulau Pinang. Kami ke Pulau Pinang semata-mata untuk ke restoran ni.
Tahun 2014 aku pernah ke sini dengan Amni, sambil-sambil menguruskan KAKOM. Buat lencongan mencari kelainan. Itu sebab aku suka join KAKOM. Heeee. Kali ni bawa family dan untuk memenuhi permintaan Amni. Memang Amni yang request ke restoran Din Ikan Bakar. Aku kira sebagai hadiah kecemerlangannya dalam UPSR hari tu.

Senang nak bagi hadiah kat Amni. Dia suka makan.

Menu pujaan. Daging bakar harimau menangis. Aku baca-baca, namanya cenggitu sebab bahagian pada lembu yang paling lembut. Katanya. Tapi kami makan tadala sampai menangis.

Segala yang bakar ada. Bahagian yang sana (tada gambar) ada sup, ulam, segala macam sambal, kari kawah dan macam-macam. Kosong poin kosong kosong kosong tujuh peratus syurga makan kat sini. Kalau datang masa nga lapar, memang rasa nak amik semua.

Tapi kami makan ni ja. Berhemah kan? Sotong bakar. Daging bakar harimau menangis. Ayam bakar. Ulaman. Harga RM60++


Bismillah dan Alhamdulillah.

Nak ke sini senang. Guna ja aplikasi Waze. Tapi harus diingat, di Kedah pun ada satu kedai makan nama sebijik. Sebaiknya, belek dulu peta tilik lokasi, bukan main tekan dan jalan je ya. 

Entri seterusnya Pantai Merdeka, Kedah. Insha Allah.

No comments:

Post a comment