Sunday, 15 September 2019

Familia Embrace the Taste : tealive

Siapa yang teringin? Nur Amni Dayini.

Singgah tealive on the way balik dari kenduri kahwin di Taman Tunku Jaafar, Seremban. 

Memenuhi jemputan kakak pengantin yang sedang sambung PhD. Makan di meja jemputan khas lagi tu. Terima kasih kerana menjadikan kedatangan kami begitu bermakna. Hehe. Dan kegigihan adik jurukamera gi cover pengantin yang sepatutnya menjadi latar belakang gambar ni. Nasiblah kau comel dikkk...

Memang dah aim tealive yang mana sebelum sampai rumah pengantin lagi. Kali ini mesti jadi, sebab dah lama sangat Amni minta nak rasa tealive. Ikutkan aku, setakat makanan sedaya upaya kami ayah-ibu akan tunaikan. Cuma, lambat sebab kek Kuala Pilah tiada tealive.

Disebabkan dah kenyang makan kenduri, maka kita order tiga flavor, kongsi-kongsi. 

Dari kiri ke kanan :

Layered Japanese Matcha Tea Latte - Amni
Bang-Bang Coffee - Ibu
Choc Shaka Lava - Amin/Iman

Untuk rasa, semua sedap belaka. Cuma Ayah, Amni dan Iman kurang suka dengan kehadiran pearl yang chewy teksturnya. Maknanya, kalau tiada pearl lagi baik. Tapi apa ertinya ke tealive tanpa kewujudan pearl tersebut. Ehmmm... Amin boleh tolerate dan aku pula, memang suka apa sahaja yang chewy, jadi aku on

Kesimpulan, kalau nak beli kerap-kerap mungkin tidak. Setahun, sekali dua atau mungkin tiga kali ja.

Tapi Amni kata, Frappucino Matcha di Starbuck lagi sedap 😋

No comments:

Post a comment