Sunday, 21 August 2016

Pantai Klebang, Melaka

Salam dari Senaling,

Hujung dua minggu yang lepas, akhirnya berjaya aku melepaskan diri bersama keluarga ke Pantai Klebang, Melaka. Dah lama teringin nak pergi. Sebab Klebang Melaka terkenal dengan apa lagi kalau bukan Coconut Shake.  Yummeh...

Dah alang-alang pergi kenduri kawen anak boss di Melaka, jomlah kita lajak ke Klebang. Mood Incik Ayah nga baik jadi mari kita mempergula-gulakannya. Haha. Jarak dari Ayer Keroh ke Klebang pun nampaknya tak jauh sangat so lets explore.

Ohhh, inilah dia pantai Klebang.

Ohhh, meriahnya Klebang ngan macam-macam aktiviti.

Ohhh, banyaknya gerai jual Coconut Shake tak tahu yang mana satu yang femes gila tu.

Ohhh, banyaknya food truck first time tengok boooo jakun.

Personally aku lebih feel di pantai Pangkalan Balak. Walau pun tak meriah havoc macam pantai Klebang, tapi aku lebih damai di sana. Aku suka dengar bunyi ombak sambil baring atas pasir kira bintang di langit impian yang insha allah satu hari jadi kenyataan. Mungkin kebetulan air surut. Jadi memang ombak is nehi hai. Bukan rezeki atau mungkin suh kami repeat gi Pangkalan Balak solat di masjid cermin ada aircond agaknya. Hehe.

Paling penting sampai ke sudah kami tak jumpa gerai Coconut Shake yang menjadi sebutan ramai tu. Google sudah, call kawan sudah, try dua gerai Coconut Shake yang tulis original pun sudah tapi napa rasanya macam gerai Coconut Shake kek Pilah je.

Kami surrender. Tak dapat Coconut Shake, tapi sampai juga akhirnya ke Pantai Klebang, Melaka.
Wishlist, checked!

 Gigih memanjat satu famili kat spot berbatu tepi pantai Klebang. Nak amik pic cantik punya pasal. Hehe

Banyak ketam kecik-kecik tepi pantai keluar masuk sarangnya. Excited kembar dan kakak. 

Eh, aku pun excited juga. Haha

Bye dear...  

No comments:

Post a comment