Sunday, 30 October 2016

5km Green Run NS Dairy Farm Juasseh 2016

Salam dari Senaling,

Ini event Fun Run pertama dengan family. Disebabkan lokasinya dekat, aku rasa apa salahnya cuba tengok macam mana. Isunya hanya satu, bolehkah kembar ni habiskan 5km? Ke aku dan Incik Ayah kena kendong kembar sorang satu sampai finishing line?

Kakak is no problem. Hari Sukan Negara peringkat sekolah merentas desa dapat tempat kedua berkumpulan. Kalau kakak pun minta kendong akan ku jentik hidungnya nanti.

Sempat gi bergambar dengan masjid berusia 118 tahun. Yeahhh this is really funnnn...

Penyudahnya? Alhamdulillah... berjaya semuanya berlari, berjalan, bergambar sepanjang 5km. Edisi kendong mengendong rupanya hanyalah sebuah ilusi optic yang tiada kesudahan.

Tambah lagi tiga medal tuk kakak dan kembar. Register tiga, yang dua lagi ghost runner. So, no medal, no nasi lemak, sampai Pilah ketar kaki tak breakfast jam dah 9.30 pagi.

Tapa, ibu dan ayah leh dating berdua kat Kedai Kak Nor bawah pokok. Heeee...

Ibu : Tahniah semua. Tahun depan kita cuba lagi masuk 5km Fun Run.
Amin : Tanak!
Ibu : Erkkk
Amin : Kita masuk yang 20km

Perghhhh... berpeluh tiba-tiba

No comments:

Post a comment