Friday, 15 May 2020

Hentian Rehat Titiwangsa

Dari Grik, kenyang makan di Castella Cafe, solat zuhur pun selesai di sana, terus masuk Lebuhraya Timur Barat hala ke Kota Bharu. Kalau tahun 2017, laluan kami ke sini ditemani hujan tak henti-henti. Kali ni cerah, langit biru, cuaca baik Alhamdulillah.

Disebabkan cuaca yang baik. Dapatlah rakam gambar papan tanda dengan jelas.

 Papan tanda dulu. Nak menyampaikannya tak tahu bila. Satu hari nanti Insha Allah.

Banjaran Titiwangsa. 2017 dah sampai sini, tapi hujan.

Pekena Red Bull sebelum menyambung perjalanan...

...dan ini ialah iklan tidak berbayar.

Teringin juga nak buat iklan tak berbayar, tapi untuk Twister.

Hawa di hentian ni sejuk. Teringat Cameron Highland.

Sekeping dengan awan berkepul macam gula-gula kapas.

Dan bila turn aku, begini jadinya gambar ehmmm...

Seronok lepak-lepak di sini, pekena maggi cup ke, teh panas ke perghhh... Tapi masa kami sampai, panjang orang beratur nak tempah makanan/minuman. Malas punya pasal, lagi pun kenyang lagi makan di Grik tadi. Jadi kami beli jajan di kedai serbaneka je. Dan ambil pau, sebab tak perlu beratur.

Ada satu kertas di kaunter tertulis, "air panas ja, tarik-tarik takde". Comel pulak kami rasa. Berkat ramainya pengunjung. Musim cuti sekolah kan. Kalau rajin nak menarik teh, kopi, milo, nescafe dsb. Sampai ke jalan raya kot orang beratur hehe.

Enjoy pula rasanya menulis kenangan ni di blog. Teringat terkenang betapa seronoknya melata di bumi Allah bersama keluarga.

Insha Allah, ada nanti tu peluang mengulang Jalan Jalan 2019 

No comments:

Post a comment